Hoeveel bouwstenen implementeren?

Van Eric kreeg ik de volgende vraag: “Zelf worstel ik met het HILL concept. Bij ons op de opleiding gaat men het invoeren, maar nee, niet volledig. Men pikt er items uit. Wat is jouw mening daarover?”

Men kan enkele of alle HILL bouwstenen implementeren. Algemeen kan gesteld worden: Hoe meer bouwstenen men kan implementeren in een opleiding, hoe sterker de impact van de opleiding zal worden.

Echter, 3 bouwstenen zijn cruciaal voor een kentering in de opleiding (zeg maar van Low-Impact-Learning naar High Impact Learning). Daarvoor heb je een hoger ‘urgentie’ nodig, een hoge mate van ‘learner agency’ (autonomie) en Assessment-as-Learning.

De praktijk en wetenschappelijk onderzoek wijst vandaag op 2 zaken: Opleiding die High Impact Learning nastreven maken veelal ook stevig gebruik van de bouwsteen ‘collaboratie en coaching’. En ‘Assessment-as-Learning’ is lang niet altijd deel van de change, maar veroorzaakt dan ook meteen een terugval naar Low Impact Learning. (“Als jij op dezelfde manier blijft toetsen, denk dan toch niet dat ik inspanning zal leveren om iets interessant te leren! (student)).

Maar hierover in (https://www.boomhogeronderwijs.nl/product/100-9221_Bouwstenen-voor-High-Impact-Learning-tweede-druk)

groet, filip

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *